In onderstaande handleiding word beschreven hoe u de volgende dingen kunt instellen.

- Artikelen layout

- Groep layout

- Functie layout

Onderstaande instructie video is ter ondersteuning van de handleiding.

Artikelen layout

Wanneer u voor de eerste keer met cash-it gaat werken moet u nieuwe artikelen layouts maken.

Dit kan op de volgende manier.

U gaat naar [Cash-it | Artikelen layout] en het volgende scherm verschijnt:

Indien de layout al bestaat kunt u deze openen door hem te selecteren en op "wijzigen" te drukken.

Wanneer de layout nog niet bestaat of u wilt een nieuwe maken dan drukt u op het + teken boven in

het scherm.

Het volgende scherm opent zich.

Dit scherm bevat de artikel knoppen van de kassa.

Om een nieuwe knop te maken of er een te veranderen klikt u op het veldje wat u wenst aan te passen.

Om een toets te maken of aan te passen zijn de volgende velden van belang.

- Soort toets

met deze instelling bepaalt u of de toets weg moet een artikel is of hij verwijst naar een andere groep.

- Artikel

Dit is de het artikel waar de de kassa mee gaat werken

- Subcode

Dit is de subcode waar het artikel standaard mee werkt, indien u kiest voor artikel zonder subcode

pakt het systeem alle mogelijke combinaties die in het artikel aanwezig zijn en laat deze dan in een
  scherm op de kassa zien.

- Toets definitie

Dit zijn de instellingen zo als de naam op de knop, het letter type, de kleur en de grote van de knop.

U selecteert dus eerst wat de toets moet gaan doen (in dit geval verwijzen naar een artikel) zo dat we op de

kassa de artikelen kunnen zien. Daarna drukt u op het loepje bij "Artikel" om het artikel te kiezen welke

we willen gebruiken. Onder de "toets definitie" zet u de instellingen hoe de knop er uit moet zien (de

standaard breedte is 70 maar dit kan naar wens groter of kleiner).

U herhaalt bovenstaande acties tot uw layout volledig naar wens is ingevuld, tevens herhaald u

bovenstaande tappen tot dat alle layouts zijn aangemaakt / zijn aangepast.

De Groep layout

Wanneer u voor de eerste keer met cash-it gaat werken moet u een nieuwe groep layout maken.

Dit kan op de volgende manier.

U gaat naar [Cash-it | Groep layout] en het volgende scherm verschijnt:

Indien de layout al bestaat kunt u deze openen door hem te selecteren en op "wijzigen" te drukken.

Wanneer de layout nog niet bestaat of u wilt een nieuwe maken dan drukt u op het + teken boven in

het scherm.

Het volgende scherm opent zich.

Dit scherm bevat de functie knoppen waar onder de diverse soorten artikelen staan in cash-it.

Om een nieuwe knop te maken of er een te veranderen klikt u op het veldje wat u wenst aan te passen.

Om een toets te maken of aan te passen zijn de volgende velden van belang.

- Soort toets

met deze instelling bepaalt u of de toets weg moet een artikel is of hij verwijst naar een andere groep.

- Artikel layout

Dit is de layout waar de artikelen in staan (zie eerder in de handleiding)

- Cash-it groep layout

Dit zijn de instellingen zo als de naam op de knop, het letter type, de kleur en de grote van de knop.

U selecteert dus eerst wat de toets moet gaan doen, in dit geval verwijzen naar een artikel layout zo dat we op de

kassa de artikelen kunnen zien. Daarna drukt u op het loepje bij de "Artikel layout" om de layout te kiezen welke

we willen gebruiken. Onder de Cash-it groep instellingen zet u de instellingen hoe de knop er uit moet zien (de

standaard breedte is 70 maar dit kan naar wens groter of kleiner).

U herhaalt bovenstaande acties tot uw layout volledig naar wens is ingevuld.

Functie layout

Wanneer u voor de eerste keer met cash-it gaat werken moet u een nieuwe functie layout maken.

Dit kan op de volgende manier.

U gaat naar [Cash-it | Functie layout] en het volgende scherm verschijnt:

Indien de layout al bestaat kunt u deze openen door hem te selecteren en op "wijzigen" te drukken.

Wanneer de layout nog niet bestaat of u wilt een nieuwe maken dan drukt u op het + teken boven in

het scherm.

Het volgende scherm opent zich.

Dit scherm bevat de functie knoppen zo als afrekenen, bestellen e.d.

Om een nieuwe knop te maken of er een te veranderen klikt u op het veldje wat u wenst aan te passen.

Om een toets te maken of aan te passen zijn de volgende velden van belang.

- Soort toets

Zet deze op functie

- Functie

Hier kiest u de functie die de knop dient uit te voeren, bijv. bestellen of afrekenen.

- Toets definitie

Dit zijn de instellingen zo als de naam op de knop, het letter type, de kleur en de grote van de knop.

U selecteert dus eerst wat de toets moet gaan doen, in dit geval verwijzen naar een functie zo dat we op de

kassa de functie kunnen gebruiken. Daarna drukt u op het uitklapmenu bij de "functie" om de functie te kiezen welke

we willen gebruiken. Onder de toets definitie zet u de instellingen hoe de knop er uit moet zien (de

standaard breedte is 70 maar dit kan naar wens groter of kleiner).

U herhaalt bovenstaande acties tot uw layout volledig naar wens is ingevuld.

Zo als u in de handleiding heeft kunnen zien zijn de handelingen voor het aanmaken van de groepen altijd het zelfde.

De volgorde waar in zij aangemaakt moeten worden is de volgorde waar in de handleiding is gemaakt, als u deze

volgorde aan houd is het aanmaken van de layouts zeker niet ingewikkeld. Tevens kunt u ter ondersteuning / ter

herinnering het filmpje boven aan deze handleiding laten afspelen en met de stappen mee doen.