Installeer bij de klant hmailserver bij de klant, je kunt deze downloaden op:

https://www.hmailserver.com/download

Tijdens het installeren wordt er om een administrator wachtwoord gevraagd. Vul hier in: beh239413 (De letters lowercase)

Installer de exe. Je ziet dan de volgende volgende schermen:

Zet het vinkje Run hMailServer Administrator uit en klik op finish.

Vervolgens kan je de hMailServer starten via het start menu en inloggen via hMailServer Administrator:

Hierna krijg je direct het eerste of tweede scherm:

Bij het eerste scherm (zie hieronder) klik de regel localhost aan en vink Automaticlly connect on start-up aan en click connect:

Bij het tweede scherm hoef je alleen het wachtwoord (beh239413) in te geven:

Als eerste stel je de mail server in.

Dit gaat als volgt:

Ga in de linkerkolom naar Settings -> Protocols -> SMTP

Als eerste stel je bij General de 'welcome message' in.

Vervolgens vul je de SMTP gegevens als hier onder.

Vergeet niet de localhost name te vullen.

De instellingen bij SMTP Relayer moeten aangepast worden. Deze instelling zijn meestal over te nemen uit de MS-Outlook gegevens van de klant.

De te gebruiken instellingen zijn afhankelijk van of de klant zijn eigen domein gebruikt of de smtp server van zijn internetprovider.

Als TLS of SSL gebruikt wordt moet de remote TCP/IP-poort ook vaak aangepast worden.

De instellingen bij Logging aanpassen.

Zet het vinkje van SMTP aan

Vervolgens ga je naar [ Advanced / IP Ranges ]

Hier verwijder je de overige Ranges behalve My Computer.

[ SAVE ]

Vervolgens ga je naar Range 'My Computer'.

Hier verwijder je alle vinkjes, behalve SMTP en External to External E-Mail Addresses.

[ SAVE ]

Ga in Orbak2 versie 2.1 naar [Taken - Algemeen - Systeembeheer - Systeeminstellingen]

Ga in Orbak2 versie 3.0 naar [Onderhoud - Algemeen - bedrijven - Tabblad: Mail]

Mailserver voor uitgaande berichten op: ORBASE

Bij het instellen van Orbase is het mogelijk om vanaf ieder werkstation de mailing uit te kunnen voeren.

Alle instellingen zijn nu correct gevuld.

Nu kun je een test mail verzenden.

Als eerste kijken of hij in ORBAK2 verzonden wordt.

Als dat goed gaat kun je in hmailer kijken naar:

Via de knop logs kun je kijken of het doorsturen van de email goed gaat.