Installatie van hMailServer om te kunnen emailen vanuit ORBAK2 met een authenticated SMTP-server.

Installeer hmailserver via onderstaaande download link:

https://www.hmailserver.com/download

Klik op [Next] bij onderstaande vensters:

Tijdens het installeren wordt er om een administrator wachtwoord gevraagd.

Vul hier in: beh239413 (De letters lowercase)

Klik op [Install]

Klik op [Finish]

Open hMailserver:

Selecteer de regel localhost en vink Automatically connect on start-up aan en klik [Connect]

Geef het eerder aangemaakte administrator ww in: beh239413

Druk op [OK]

Ga in de linkerkolom naar Settings -> Protocols

Vink SMTP aan en klik op [Save]

Ga in de linkerkolom naar Settings -> Protocols -> SMTP

1. Stel op de tab General de 'welcome message' in.

2. Vul de SMTP gegevens in op de tab Delivery of e-mail (vergeet niet de localhost name te vullen) en druk op [Save]

De instellingen bij SMTP Relayer moeten aangepast worden, deze instellingen zijn meestal over te nemen uit MS-Outlook.

Remote host name

Remote TCP/IP port

User name

Password

3. Connection security:

Over het algemeen werkt de optie: STARTTLS (Optional)

Maar de instellingen zijn afhankelijk van of het eigen domein wordt gebruikt of de smtp server van de internetprovider.

Als TLS of SSL gebruikt wordt moet de remote TCP/IP-poort ook vaak aangepast worden.

Ga in de linkerkolom naar Settings -> Logging

Zet de vinkjes Enabled en SMTP aan

Klik op [Save]

Ga in de linkerkolom naar Settings -> Advanced -> IP Ranges

Verwijder hier de overige Ranges behalve My Computer

Ga in de linkerkolom naar Settings -> Advanced -> IP Ranges -> My computer

Verwijder alle vinkjes behalve SMTP en External to External E-Mail Addresses

Klik op [Save]

[Exit]