Bewerkingen Bewerking 

Unieke code voor de bewerking. 

Wanneer u met afdelingsgewijze resultaten werkt dient u er bij het opzetten van de codes voor de bewerkingen rekening mee te houden. Voorbeeld: U heeft twee afdelingen binnen de productie: brood en banket. U kunt alle bewerkingen voor de broodbakkerij in de range 1 t/m 50 zetten en alle bewerkingen voor de banketbakkerij in de range 51 t/m 99. 


Omschrijving 

De omschrijving van de bewerking. 


Volgorde 

De volgorde van het product binnen de bewerking t.b.v de lijsten. Wanneer men een aantal maal hetzelfde nummer gebruikt, worden de producten onder elkaar geplaatst en bij elkaar getotaliseerd. 


Subvolgorde 

De subvolgorde binnen een groep producten die bij de ‘volgorde’ hetzelfde nummer hebben. Het invoeren van de volgorde en subvolgorde kan eenvoudiger worden gedaan via Onderhoud > Producten > Bewerkingen - tab Producten.


Ten behoeve van de rendementsmodule kunt u het aantal stuks en minuten opgeven voor de berekening van de theoretische loonkosten. Hier kunt u per product afwijken van de waarden welke zijn ingegeven via Onderhoud > Producten > Bewerkingen. 


Stuks 

Het aantal stuks van dit product dat in de opgegeven tijd verwerkt wordt. 


Minuten 

De benodigde tijd voor het verwerken van het aantal stuks van dit product. 


Actief 

Geeft aan of het product op lijsten van deze bewerking wordt afgedrukt en de bewerkingskosten worden meegenomen in de berekening van het rendement.