Allereerst: neem contact op met Marti Orbak wanneer je gebruik wilt maken van de automatische bezorgkosten.

Er moet namelijk een instelling op je kassa('s) worden aangepast (EnableDeliveryCost=True) en een update gedaan worden naar minimaal versie 2.15.015 voordat het werkt.

ARTIKELEN AANMAKEN

Om een postcode of postcodereeks toe te voegen aan de kassa, maakt je eerst nieuwe artikelen aan.

Naast alle verplichte velden zijn hierbij 3 velden belangrijk:

Omschrijving
Deze moet beginnen met 'Bezorgkosten-', gevolgd door een postcode of postcodereeks.
Voorbeelden:

• Bezorgkosten-3531             (enkele postcode)
  • Bezorgkosten-7000             (enkele postcode)
  • Bezorgkosten-3500-3530     (postcode reeks van 3500 tot en met 3530)
  • Bezorgkosten-4000-7000     (postcode reeks van 4000 tot en met 7000)

Consumentenprijs (Bake-it)/ Adviesprijs (Orbak)
Geef hier de bezorgkosten aan die je wilt rekenen voor het betreffende gebied.

Let op: is er een prijslijst gekoppeld aan de winkel, mogen de artikelen ook daar toegevoegd worden.

Artikelgroep
U moet een aparte artikelgroep aanmaken, met de naam "Bezorgkosten".

Koppel de bezorgkosten-artikelen aan deze nieuwe artikelgroep.

IN CASH-IT

Bij het kiezen van "Bezorgen" in Cash-it, wordt na het klikken op [Bestel] gekeken of de postcode onder één van de aangemaakte bezorgkosten artikelen valt.

Er zijn nu vier mogelijkheden:

1) De postcode valt binnen het bezorggebied en de medewerk(st)er heeft handmatig nog geen bezorgkosten toegekend:

2) De postcode valt binnen het bezorggebied en de mederwerk(st)er heeft handmatig verkeerde bezorgkosten toegekend:

3) De postcode valt buiten het bezorggebied:

4) De klant heeft geen postcode in het systeem: