In Bake-it is het mogelijk om met samengestelde artikelen te werken, in dit document wordt verteld hoe deze ingesteld worden en wat de instellingen inhouden.

 

Ga in Bake-it naar [Artikelen | Samengestelde artikelen]


 

Dan komt u in het onderstaande venster.Hier kunt u via F7 kunt u een nieuw samengesteld artikel toevoegen en krijgt u het onderstaand venster.


In dat venster is het via F7 weer mogelijk om artikelen aan het samengestelde artikel te voegen uit het totale artikelbestand met haar aantallen.


Het nummer van het samengesteld artikel is niet het nummer waar straks mee georderd gaat worden en komt ook niet in het artikelbestand te staan dus hier kunt u een eigen nummering aanhouden, de omschrijving is hetzelfde verhaal, als het artikel gekoppeld is aan een artikel in het artikelenbestand, is het zelfs mogelijk om dat artikel deel uit te laten maken van een ander samengesteld artikel.


Te denken aan “gesorteerde koekjes per 10 verpakt”, deze kunnen weer opgenomen worden in een samengesteld artikel “gesorteerde koekjes per 10 verpakt in doos van 100 stuks” 

Prijsinformatie (Excl. BTW)


•  Als het vinkje aan staat van deze functie zullen de toegevoegde artikelen als prijs bij elkaar opgeteld worden met de prijs uit het artikelen bestand.

•  Als het vinkje uit staat van deze functie zullen de toegevoegde artikelen de prijs zijn die ingevuld is bij de Verkoopprijs in dit venster.Aantal bepaling op de order


•  Als de functie “Aantal is totaal aantal artikelen” aanstaat en er worden 5 x samengestelde artikelen besteld, wordt in het bovenstaande voorbeeld van boven naar beneden elke keer één artikel gepakt totdat Bake-it bij de 5 artikelen is, dus het aantal hoeft dan niet persé ingevuld te worden.
•  Als de functie “Aantal is totaal aantal samengesteld artikel” aanstaat en er wordt er 1 besteld, wordt het totaal aantal van het samengesteld artikel genomen, in bovenstaand voorbeeld 10 stuks (2 + 3 + 2 + 3 = 10).


Nu het samengesteld artikel is ingesteld, dient het samengesteld artikel gekoppeld te worden aan een artikel in het algemene artikelenbestand zodat het ook georderd kan worden.

In het voorbeeld is het samengesteld artikel gekoppeld aan artikel 10000.


 

 


Is dit een samengesteld artikel?

Het enige wat ingevuld hoeft te worden is de code en de omschrijving van het artikel, en deze te koppelen met het aangemaakte samengestelde artikel, het artikel neemt de prijs over van het samengestelde artikel.


Als het samengestelde artikel besteld wordt, ziet u de omschrijving in het orderscherm staan van het samengestelde artikel, maar onder het tabblad “productie” in het uitgebreide orderscherm komen de artikelen te staan die weer in het samengestelde artikel zitten.

Deze komen dan op de productielijsten, maar op de verdeellijsten en pakbonnen etc. ziet u gewoon het samengestelde artikel.

 


Vanaf Bake-it rapporten 4057 is er een Artikelverdeellijst waarop het samengestelde artikel duidelijk uit te splitsen is, met de volgende optie in de automatische planning: