Cash-it - Mix and Match

In Bake-it kunt u per locatie en per periode diverse kortingen ingeven.

• Om een aanbieding aan te maken gaat u naar  menu [Cash-it / Matchsystemen].
  • U drukt op [F7] om een nieuwe aanbieding aan te maken.

In dit document gebruiken we als voorbeeld [1. Zomerkortingen].

Zoals de oranje pijlen in onderstaand venster laten zien, zijn er veel matchsystemen mogelijk.

Druk op het tabblad van het betreffende matchsysteem, waarvoor u een aanbieding wilt maken en druk op [F7].

Hieronder volgt een uitleg per matchsysteem

Let op dat u bij het invoeren van de diverse combinaties goed op eventuele subcodes let die op de kassaknoppen bij de diverse producten ingevoerd zijn.

Hieronder wordt een voorbeeld gegeven van alle systemen.

X Halen, Y betalen

Zoals u ziet kunt u er voor kiezen om de actie voor een bepaalde periode te doen of alleen op bepaalde dagen van de week. Hieronder ziet u een voorbeeld van 4 halen en 3 betalen.

U kunt per matchsysteem meerdere regels aangeven die met het betreffende matchsysteem actief moeten zijn. U moet voor ieder artikel een aparte regel aanmaken.

Hieronder een voorbeeld van hoe het op het scherm komt te staan en hoe op de bon.

X Halen, Y gratis

In dit geval krijgt de klant bij afname van 8 puntjes, 2 puntjes extra gratis, dus totaal 10 puntjes.

Oftewel 10 puntjes halen, 2 puntjes gratis.

Hieronder een voorbeeld van hoe het op het scherm komt te staan en hoe op de kassa (en de bon).

X Halen, per stuk Y betalen

U kunt er bij 'X halen, per stuk Y betalen' of u de aanbiedingsprijs alleen bij meerstuks wilt berekenen of over alle stuks bij afname van X aantal;

• U kunt ervoor kiezen om € 0,50 te rekenen voor elke koek vanaf 5 stuks? U zet dan het vinkje  'Deze prijs geldt voor alle artikelen ipv alleen meer-artikelen' UIT
  • Of u kunt ervoor kiezen dat vanaf 5 stuks voor alle koeken € 0,50 wordt berekend. U zet dan het vinkje 'Deze prijs geldt voor alle artikelen ipv alleen meer-artikelen' AAN.

Hieronder een voorbeeld van hoe het op het scherm komt te staan en hoe het op de Cash-it kassa wordt vermeld.

Mix combinaties

U kunt hier Mix combinatie met een vaste prijs invoeren.

In dit voorbeeld neemt de klant een combinatie van een van de genoemde broden, de klant krijgt deze voor de vaste prijs van € 3,50.

Hieronder een voorbeeld van hoe het op het scherm komt te staan.

Hieronder een voorbeeld van hoe het op het scherm komt te staan en hoe op de bon.

Vaste combinaties

Neemt de klant de combinatie van de genoemde broden, dan krijgt de klant deze voor de vaste prijs van € 3,00.

Hiermee zijn we alle mogelijkheden doorgelopen. Op het moment dat een klant meerdere producten heeft met de diverse kortingen komt het als volgt op een bon te staan.

Let op de *A en *B, hiermee wordt verwezen naar het kopje Actiekortingen.

Volgorde producten aanpassen

Als u een bepaald product op meerdere regels gaat gebruiken kan het door elkaar heen gaan lopen. Het gaat wel goed, maar het is voor zowel voor u als voor de klant onduidelijk of uiteindelijk de prijs correct is. U zou het e.e.a. kunnen ondervangen door middel van volgorde van regels aan te geven. Dit gaat als volgt: U klikt op de knop [Rule volgorde], deze staat onder de knop [Sluiten] en het volgende scherm verschijnt dan:

Met de groene pijltjes [1] kunt u de betreffende regel die blauw is op de juiste plek zetten. Deze volgorde bepaald welke korting als eerste genomen wordt. Met de onderste knop [2] krijgen alle regels een opeenvolgend nummer toegewezen. Standaard krijgt een regel nummer 999.

In dit voorbeeld hebben we 2 acties voor wit brood. Als iemand 3 witbrood wil, krijgt hij de 4e erbij. Als iemand 4 brood wil hoeft hij er maar 3 te betalen. Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, maar door deze volgorde erin te zetten voorkom je dat als iemand 4 brood wil er een 5e bij krijgt.

Natuurlijk kunnen de diverse mix and match kortingen ook aan de eventuele tafels gekoppeld worden.

Bij de winkel moet u in dit geval matchsysteem 1 invoeren.

Wij wensen u veel succes met het invoeren van de diverse mix and match variëteiten. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u natuurlijk contact opnemen met onze helpdesk.

Mail : helpdesk@marti-orbak.nl.nl

Telefoon : 0174-638690