Opschonen niet actieve grondstoffen

Met de volgende handleiding leggen we uit hoe u niet actieve grondstoffen kunt verwijderen uit Calc-it.

Het is van belang dat u alle gebruikte grondstoffen goed gekoppeld heeft, voordat u deze handleiding gaat uitvoeren.

Als u dit nog niet heeft gedaan, dient u dit eerst uit te voeren.

Volg daarvoor deze handleiding/link: Bijwerken Specsplaza Grondstoffen

Wanneer u daarmee klaar bent, kunt u met de onderstaande handleiding beginnen.

Stap 1:

1. Ga in Bake-it naar menu [Bestand I Onderhoudmenu / Diverse bestanden onderhoud]
  2. Klik op de knop [Alle grondstoffen op non-actief zetten]
  3. Klik [Ja] op de vraag 'Weet u zeker dat u alle grondstoffen op non-actief wilt zetten?'
  4. U krijgt nu een informatie venster, druk op [OK] om dit venster te sluiten
  5. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten

Stap 2:

1. Ga naar menu [Calc-it I Recept acties]
  2. Klik op actie [Bereken alle recepten], dit kan een tijdje duren, afhankelijk van het aantal recepten
     en de snelheid van uw systeem.
  3. U krijgt nu een informatie venster, druk op [OK] om dit venster te sluiten
  4. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten

Stap 3:

1. Ga naar menu [Calc-it I Grondstoffen/Ingrediënten opschonen]
  2. Klik op actie [Niet actieve Grondstoffen verwijderen]
  3. Er wordt nu gevraagd om een backup van uw bestanden te maken. Druk op [Ja] en maak een backup.               (Indien u geen backup maakt dan kan het zijn dat u data verliest, Marti Orbak Software draagt geen     verantwoordelijkheid voor eventuele dataverlies.)
  4. U krijgt nu het venster [Bekijken tekstvenster], druk op [Sluiten] om dit venster te sluiten
  5. U krijgt nu een informatie venster [Opschonen afgerond], druk op [OK] om dit venster te sluiten
  6. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster [Opschonen grondstoffen] te sluiten

U heeft nu een opgeruimde grondstoffen lijst.