Bijwerken SpecsPlaza nieuwe wetgeving

Om te voldoen aan de nieuwe etiketteringsregels dienen de Specsplaza gegevens opnieuw te worden ingelezen.

Stap 1:

Controleer uw Bake-it versie. U dient minimaal Bake-it versie 2.53 van datum 10/11/2014 te hebben.

U kunt uw Bake-it versie controleren door in uw Bake-it programma naar menu [Help I Over] te gaan.

WERKT U OOK MET CASH-IT?

NEEMT U DAN CONTACT OP MET ONZE HELPDESK OM DE UPDATE UIT TE VOEREN.

DOE DIT NIET ZELF!!

Werkt u niet met Cash-it, maak dan eerst een backup via menu [Bestand I Maken/Inlezen data backup]

Heeft u de backup gemaakt, ga dan naar het Bake-it Update Centrum om uw Bake-it programma te updaten.

Heeft uw Bake-it minimaal versie 2.53b? Dan kunt u verder met de volgende stap

Stap 2:

1. Ga in Bake-it naar menu [Bestand I Onderhoudmenu / Diverse bestanden onderhoud]
  2. Klik op de knop [Alle grondstoffen op non-actief zetten]
  3. Klik [Ja] op de vraag 'Weet u zeker dat u alle grondstoffen op non-actief wilt zetten?'
  4. U krijgt nu een informatie venster, druk op [OK] om dit venster te sluiten
  5. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten

Stap 3:

1. Ga naar menu [Calc-it I Recept acties]
  2. Klik op actie [Bereken alle recepten]
  3. U krijgt nu een informatie venster, druk op [OK] om dit venster te sluiten
  4. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten

Stap 4:

1. Ga naar menu [Calc-it I Grondstoffen/Ingrediënten opschonen]
    2. Klik op actie [Grondstoffen/Ingrediënten opschonen]
    3. Er wordt nu gevraagd om een backup van uw bestanden te maken. Druk op [Ja] en maak een backup. Indien u geen backup maakt dan kan het zijn dat u data verliest, Marti Orbak Software draagt geen verantwoordelijkheid voor eventuele dataverlies.
    4. U krijgt nu het venster [Bekijken tekstvenster], druk op [Sluiten] om dit venster te sluiten
    5. U krijgt nu een informatie venster [Opschonen afgerond], druk op [OK] om dit venster te sluiten
    6. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster [Opschonen grondstoffen] te sluiten

Stap 5:

1. Ga naar menu [Calc-it I Specsplaza], het venster [Bake-it Specsplaza koppeling] wordt geopend
    2. Bake-it gaat de grondstoffen inlezen. Is dit afgerond dan verschijnt het venster [Alle grondstoffen zijn gedeselecteerd!], druk op [OK]
    3. Klik op [1. Inlezen ingrediënten/grondstoffen], u gaat hiermee uw beschikbare lijst downloaden van Specsplaza - zie afbeelding punt 3
    4. U ziet nu een balkje lopen, wacht tot dit klaar is. U krijgt nogmaals de melding [Alle grondstoffen zijn gedeselecteerd!], druk op [OK]
    5. U ziet informatie [De Specsplaza grondstof headers zijn succesvol geimporteerd], druk op [OK]
    6. Klik op [Selecteer gebruikte grondstoffen], het programma vinkt automatisch de grondstoffen aan die u die u heeft gekoppeld in een recept - zie afbeelding punt 6
    7. U krijgt het venster [Alle grondstoffen zijn gedeselecteerd!], druk op [OK]
    8. Na de routine verschijnt het venster [Logbestand grondstoffen], druk op [Sluiten]
    9. Klik op [2. Ophalen specificaties], de specificatie worden overgehaald van de grondstoffen die in stap 5.6 zijn aangevinkt - zie afbeelding punt 9
    10. U ziet het informatievenster [Importeren grondstoffen afgerond], druk op [OK]
    11. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster [Bake-it Specsplaza koppeling] te sluiten

Stap 6:

1. Ga naar menu [Calc-it I Recept acties], het venster [Recept acties] wordt geopend
    2. Klik op actie [Hand.Grd.Ing Allergenen koppelen], zet de allergenen informatie om naar de nieuwe etiketregels
    3. Het informatievenster [Grondstofingredienten allergenen zijn ververst] verschijnt, druk op [OK]
    4. Klik op actie [Bereken alle recepten], hiermee worden alle recepten opnieuw berekend volgens de nieuwe etiketregels
    5. Het informatievenster [Recepten berekend!] verschijnt, druk op [OK]
    6. Druk op het kruisje rechtsboven om het venster te sluiten

De recepten zijn nu gereed voor de nieuwe etiketteringsregels. U dient nog wel het etiket aan te passen.

De allergene stoffen worden nu direct in het veld van de ingrediënten getoond.

Mocht u op uw etiket een apart veld hebben voor uw allergene stoffen, dan kan dit veld verwijderd worden

BELANGRIJK !!!

• maak altijd EERST een kopie van het etiket voordat u aanpassingen in het etiket aanbrengt !!
    • U dient de aanpassingen NIET in het kopie-etiket te doen. Dit etiket staat namelijk niet gekoppeld aan uw Bake-it, hierdoor zullen wijzigen dus niet in uw Bake-it worden doorgevoerd!
    • Het apart veld dat de allergene stoffen op het etiket kunt u verwijderen van het etiket, de allergenen worden nu namelijk direct in het veld van de ingrediënten getoond
    • Het veld met de ingrediënten moet op puntgrootte 6 worden gezet