.

Importeren Beko grondstoffenbestand

Om een BEKO Grondstoffenbestand te importeren kunt u onderstaande stappen uitvoeren.

Let op: Maakt altijd eerst een back-up !

U gaat in Bake-it naar [Bestand | Bake-it updatecentrum], Bake-it word nu gesloten en het updatecentrum opent zich.

Hier gaat u naar [Downloads | Persoonlijke bestanden].

U kunt nu inloggen met uw licentie nummer en uw persoonlijke wachtwoord.

Daarna kunt u het bestand downloaden / installeren.

In dit venster klikt u op de knop "Installeren".

Bij onderstaande bevestiging klikt u op JA.

Zodra het downloaden en installeren klaar is kunt u het updatecentrum sluiten en Bake-it weer openen.

In Bake-it gaat u naar [Diverse | Importeren | Grondstoffen Beko]

In het volgende scherm zijn 3 velden van belang:

1. waar staat het bestand

2. een leverancier

3. een inkoopvereniging

Wanneer er niet het juiste bestand staat dient u het juiste bestand op te zoeken, door op het mapje achter [Import grondstoffen bestand] aan te klikken.

Het juiste bestand staat altijd in de Bake-it Import map (deze vindt u doorgaans op C:\Program files\Bake-it\Import)

Daar dient u het nieuwste grondstoffen bestand te kiezen.

Het bestand heeft altijd dezelfde naam, alleen de laatste 3 cijfers verschillen per regio:

R580005_101.csv: Midden-Nederland

R580005_201.csv: Noord-Nederland

R580005_301.csv: West-Nederland

R580005_701.csv: Zuid-Nederland

Daarna vult u de leverancier en de inkoopvereniging in en zet u het vinkje op CSV bestand ( in de nieuwe versie van Bake-it is er geen keuze meer, daar staat alleen maar CSV) en drukt u op start.

het systeem zal zelf een conversie / samenvoeging uitvoeren waarna de prijzen worden ververst.

U dient voor een juiste calculatie wel de recepten opnieuw te berekenen.

Wenst u nog verdere zaken aan de hand van de recepten en prijzen willen controleren.

Kunt u via het venster de recept acties nog raadplegen.

Receptacties uitleg

Meer handleidingen van Marti-Orbak.