Het samenvoegen van dubbele klanten

Hiermee kunt u klanten, die dubbel in het systeem staan, samenvoegen tot 1 klant.

Als eerst gaat u naar [ namen / Winkelklanten ]

Hier krijgt u het scherm met alle winkelklanten te zien.

Vervolgens gaat u naar [ Extra / Samenvoegen dubbele klanten ]

Nu krijgt u het volgende venster te zien.

Hier ziet u 2 kolommen met alle winkelklanten.

Links en rechts is gelijk.

Vervolgens selecteert u in de linker kolom de klant met de gegevens, welke u naar rechts wilt verplaatsen.

In de rechter kolom selecteert de klant waarmee u de juiste gegevens wil samenvoegen.

Dus: De gegevens van Links blijven behouden, Rechts word overschreven.

(In verband met crowdfunding, dient rechts de klant met de crowdfunding gegevens te zijn.)

Voor het samenvoegen te starten kunt u boven in dit scherm nog kiezen voor

"het verwijderen van de samengevoegde records" (hiermee verwijderd u het oude record met gegevens)

en het

"direct herberekenen van spaarpunten".

Vervolgens klikt u op "Voeg Samen -->"

Er wordt nu gevraagd of u een backup wil maken.

Alvorens divers klanten samen te voegen is het raadzaam om dit te doen.

(dit hoeft u niet perse bij iedere klant te doen.)

Indien beide winkelklanten een verschillend pasnummer hebben krijgt u de vraag of u zeker bent om deze samen te voegen.

Hierna krijgt u ook de vraag of het eerst genoemde pasnummer het juiste is.

Indien dit juist is klikt u op ja.

Indien de gegevens niet overeen komen krijgt u een venster met de gegevens.

Hier kunt u gegevens nog een vergelijken en controleren of dit juist is.

Links de juiste gegevens.

Rechts de te vervangen / samen te voegen gegevens.

Indien u er zeker van bent klikt u op Samenvoegen recht boven in dit venster.

Indien de gegevens juist zijn samengevoegd, krijgt u een bevestigingsvenster.

Indien er e-mail adressen aanwezig zijn zal u nog even moeten controleren of er geen dubbele e-mail adressen aanwezig zijn.

Indien u er na deze handleiding nog steeds niet uitkomt,

Kunt u altijd contact opnemen met onze helpdesk.

Marti-Orbak