Bake-it / Cash-it hardware specificaties

Stand Alone / Terminal

Omschrijving     Waarde             Informatie
CPU             2Ghz+               Elke moderne chip voldoet.
Harde schijf     20Gb               Afhankelijk van het aantal backups dat bewaard wordt
RAM             2Gb                 Te weinig geheugen kan voor vertragingen zorgen
OS               W7/W8/W8.1
Internet         Verplicht           I.v.m. updates en support
Monitor         1024×768 minimaal! 1280×1024 geadviseerd

Server specs als Bake-it via snelkoppeling/share wordt gestart

Omschrijving     Waarde Informatie
CPU             2Ghz+               Elke moderne chip voldoet.
Harde schijf     200Gb in Raid 1/10 Afhankelijk van het aantal backups dat bewaard wordt
RAM             2Gb                 Te weinig geheugen kan voor vertragingen zorgen
OS               WS2003/2008/2012R2
Monitor         1024×768 minimaal! 1280×1024 geadviseerd
Netwerk         1gbit               100mbit is te traag vanwege grote hoeveelheden data

Server Specs als Bake-it via Terminal Server wordt gestart

Deze setup wordt geadviseerd bij (grotere) bakkerijen met meerdere gebruikers vanwege snelheidswinst bij afdrukken lijsten en statistieken.

Omschrijving     Waarde Informatie
CPU             Dual of Quad 2Ghz+ Per core kan een Bake-it instance draaien. Bake-it zelf is niet multi-threated
Harde schijf     200Gb in Raid 1/10 Afhankelijk van het aantal backups dat bewaard wordt
RAM             8Gb                 Te weinig geheugen kan voor vertragingen zorgen
OS               WS2003/2008/2012R2
Monitor         1024×768 minimaal! 1280×1024 geadviseerd
Netwerk         100mbit

Cash-it specificaties

Omschrijving     Waarde Informatie
CPU             2Ghz+               Elke moderne chip voldoet.
Harde schijf     40Gb
RAM             1Gb                 Te weinig geheugen kan voor vertragingen zorgen
OS               WIN7/POSREADY/W8/W8.1
Monitor         1024×768           Touch-screen
Netwerk         1gbit
Printer         GDI                 Seriele printers worden niet geadviseerd

Extra informatie

Omschrijving     Waarde Informatie
Website         www.marti-orbak.nl   Alle verkeer via poort 80 en 21 op de firewall toestaan voor de Marti websites
Updates         ftp.marti.nl         Alle verkeer via poort 80 en 21 op de firewall toestaan voor de update ftp-site
Cash-it                               Alle verkeer via poort 2069 en 2001 op de firewall toestaan voor de Cash-it replicatie
DEP             ADS.EXE               Data Execution Prevention uitzetten voor Advantage Database

Virusscanners

Virusscanners kunnen enorme impact hebben op de performance van Bake-it (en applicaties in het algemeen). Graag de volgende folders en poorten uitsluiten van scannen:

Omschrijving       Standaard locatie Informatie
Bake-it folder     C:\Program Files\Bake-it
Cash-it folder     C:\Program Files\Cash-it
Label-it folder     C:\Program Files\Label-it
Advantage Database C:\Program Files\Advantage xxx Afhankelijk van de versie.
Poort 2001 en 2069 Process ADS.EXE                 Communicatie poorten voor Cash-it