Vanuit de module Calc-it kunt u voor de deegrecepten voor de broodbakkerij de uitkomst en afweeg gewicht van een deegstuk berekenen.

Stap 1:

Controleer bij de grondstof of het percentage droge stof van de grondstof gevuld is.

Veel grondstoffen vanuit Specsplaza zijn al gevuld.

Aangezien het geen verplicht veld bevat zijn er een aantal leveranciers die het niet invullen.

U kunt het percentage opvragen bij uw leverancier en handmatig invullen.

Stap 2:

Zet bij de meel/bloem grondstoffen die voor de berekening op 100% staan het vinkje bevat BLOEM aan.

Stap 3:

Als alle grondstoffen correct zijn ingevuld kunt u uw recept opnieuw berekenen.

1. Zorg dat de prijs voor calculatie op STUK staat

2. Klik op de knop bereken

3. Bepaal op basis van het berekende aantal producten de gewenste Aantallen productie

4. Vul de aantallen productie in

5. Klik nogmaals op bereken

6. En het juiste afweeg gewicht wordt berekend