Doorvoeren prijswijzigingen in prijsgroepen en artikelen

Hieronder staat uitgelegd hoe u een prijswijzigingen kunt voorbereiden en deze op een later moment doorvoeren.

Maak een nieuwe prijsgroep aan, door in Back-it op te klikken op [ artikelen / prijsgroepen ]

Klik op het + teken of sneltoets F7

Geef de prijsgroep een nummer en omschrijving

Ga via het menu [extra] naar [importeer artikelen in deze prijsgroep]

Zet de gewenste vinkje aan of uit en klik op start

Maak een backup (in deze stap niet noodzakelijk)

Voortgang importeren

Het importeren is afgerond

Sluit het volgende scherm

De artikelen staan in de prijsgroep en de prijzen kunnen nu worden aangepast. Dit kan handmatig door elke regel te openen en de nieuwe prijs in te voeren. Hieronder staat uitgelegd hoe u procentueel een prijswijziging kan doorvoeren. In dit voorbeeld verhogen we alle artikelen met 3%.

Ga naar [extra] [verhogen / verlagen prijsgroepprijzen]

Kies de juiste instellingen:

1. Hier kunt u een selectie maken (in dit voorbeeld verhogen we alles met 3%)
  2. Kies voor een percentage of bedrag en pas eventueel de afronding aan
  3. Kies welke prijzen gewijzigd moeten worden
  4. Kies of de inclusief prijzen moeten worden verhoogd

Maak een back-up

Klik op maken back-up

Back-up is afgerond

Voortgang prijzen wijzigen

De prijzen zijn gewijzigd

De stappen hieronder pas uitvoeren op het moment dat de nieuwe prijzen ingaan!

Maak voordat je begint aan onderstaande stappen een backup!

Voert u deze stappen uit in de loop van de week dan zullen de uiteindelijke weekfacturen dubbele prijzen bevatten.

De Cash-it kassa beschikken na replicatie (circa 5 minuten) en een herstart direct over de nieuwe prijzen.

Ga naar [extra] [vervang de artikel verkoopprijs]

Klik de prijsgroep aan die over de artikelprijzen uit de artikelkaar gekopieerd moeten worden. Zet onderin het venster alle drie de vinkjes aan en klik op start.

Het is zeer belangrijk dat de backup gemaakt is!

Als er een recente backup gemaakt is mag u op JA klikken.

Het kopiëren is afgerond van de prijzen is afgerond.

Klik op het kruisje rechts boven in het scherm om het onderstaande venster te sluiten.

Mocht u ook met subcode's werken, dan kan het zijn dat hier ook een bedrag is ingevuld voor een extra toeslag.

Als het de bedoeling is om deze ook te verhogen zal dit één voor één moeten doen.

Hiervoor gaat u naar [Artikelen], [Subcodes]:

Dan krijgt u het onderstaande scherm.

Open de gewenste subcode en pas de toeslag aan.